Pekala...Ben çok müthiş bir Mecha çizeri değilim, bu yüzden size bunu gösterirken kendimi açıkçası pek rahat hissetmiyorum. Size bir tane çizerek nasıl bir teknik kullandığımı göstereceğim. Bu size birkaç fikir verebilir. Neyseki bu verdiğimiz çabaya değecek birşey.
Mecha 1. Adım: Yapı
Her zaman olduğu gibi, bir figür ile başlıyorum. Mecha'larda diğer figürlere gore daha yaratıcı olabilirsiniz. İnsana benzemesi bile şart değil. Temelleri anlattığımdan şimdilik insansı bir mecha ile başlıyorum.
Denge sağlanması açısından omuzları geniş, bacakları açık bırakıyorum.
Mecha 2. Adım: Kaba Taslak
İşte burası mechaları insanlardan ayırdığım yer. Basit şeyler koymamaya özen gösteriyorum. Aski halde Transformers gibi çocuk işi şeylere benzeyebilirler. Aksine daha güçlü ve büyük bir şey düşünüyorum. Geniş aksesuarlar, eklem bölgelerinde zırhlar, sonar sistemleri… vs.
Eklemleri her ne kadar zırhlı da olsa serbestçe hareket etmelerini sağlamam gerekli. Ellerini önünde birleştiremeyen bir mecha kimin işine yarar ki?
Şimdi mecha’nın kullanım amacını düşünün. Şehiriçi için mi? Uzay mı? Ağır şeyler kaldırabilir mi? Hızlı mı olması gerek? Zor ve sert çevreye dayanması mı gerek?
Mecha 3. Adım : Detaylar
Kendime bir şekil bulduktan sonra, gereksiz yerleri silip tutmak istediğim yerlerin üzerinden geçip, belirginleştiriyorum. Göğse eklemeler için yerler ve ufak paneller koyuyorum, çünkü motor burada olacak.
Bu mecha 9 feet (5m kadar) uzunluğunda ve insansız olacak.
Mecha 4. Adım : Mürekkep Ve Çinileme
Birkaç detay daha ekleyip çinilemeye geçiyorum. Özellikle detaylar için ince hatlar kullanıyorum. Makineler iç detaylardaki ince hatlar ve ağır dış görünüş ile daha iyi gözüküyorlar.